Řepovo čokoládové muffiny

Zdravím po delší pomlce, bohužel školy je moc a moc (trošku si postěžuju a řeknu vám, že teda tento semestr je zatím ten nejhorší, protože veškerá výuka (které je fakt hodně) je povinná) a energie na blogování už moc nezbývá ačkoliv bych chtěla.

Minulý týden měl můj muž narozeniny a tak jsme se vrhli na přípravy. Strašně ráda zdravě vařím a peču, takže jsem hned měla seznam receptů, které bych chtěla vyzkoušet. Ale bylo jich fakt hodně 😀 Takže nejvíc času jsem strávila nad tím, které z receptů vybrat a které nechat na jindy fňuk.

Nakonec vyhrály řepovo čokoládové muffiny na plné čáře a protože já osobně si na oslavách dávám raději něco slaného, jelikož jsem většinou přeslazená z dortu, rozhodla jsem se udělat ještě slané muffiny (na ty bude recept příště).

Byla jsem dost nervózní, jestli budou chutnat, ale nakonec se muffinky vážně moc povedly a všichni si je vychvalovali a chtěli recept. To mě moc potěšilo a hlavně musím uznat, že byly fakt skvělé.

Takže jestli je chcete také vyzkoušet, což vám určitě doporučuji, tady je recept:

  • 2 středně velké řepy
  • ½ hrnku ovesných vloček rozemletých na mouku
  • 1 ½ hrnku mletých mandlí
  • asi 3 lžíce holandského kakaa
  • asi 10 lžic medu (můžete dát víc nebo míň, podle toho, jak moc chcete mít muffiny sladké)
  • kousky hořké čokolády
  • 3 vejce
  • prášek do pečiva
  • perníkové koření
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce kešu a 1 lžíce kokosovoarašídového másla (nemusí být)

Na ozdobení:

  • smetana ke šlehání
  • jahody

 

Postup:

Řepy jsem nakrájela na kostičky a rozmixovala tyčovým mixérem společně se žloutky. Poté jsem přidala kokosový olej, med a kakao a smíchala dohromady. V jiné nádobě jsem vyšlehala vaječné bílky ve sníh, který jsem následně přidala do hmoty.

V mixéru jsem rozmixovala ovesné vločky na mouku a smíchala ji s mletými mandlemi, práškem do pečiva a perníkovým kořením. Vše jsem postupně přimíchala ke hmotě a nakonec jsem přidala kousky hořké čokolády a raději i ořechová másla, aby hmota dobře držela pohromadě, ale myslím, že to není úplně nutné.

Máme takovou pofidérní troubu, takže nevím na kolik stupňů jsem pekla 😀 a myslím, že to trvalo tak 10 minut.

Jako poslední jsem ušlehala smetanu a ozdobila jahůdkou. Hotovoo!

IMG_20160312_164816

Jestli jsem něco zapomněla, tak se klidně ptejte 🙂


Dobrou chuť!
K.

4 komentáře

  1. Pingback: RECEPT: BANÁNOVÉ MUFFINKY S CHIA SEMÍNKY | Health Matters

Leave a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*