Steak z vysokého roštěnce

Pokud se vydáváte jednou za čas do restaurace na dobrý steak, protože si myslíte, že doma si takový jednoduše nepřipravíte, tak pro vás je tento recept.

Byla jsem na tom úplně stejně a myslela si, že skvělý steak umí jen v opravdu dobré restauraci. Manžel mě ale přesvědčil o opaku a navíc jsem zjistila, že připravit si steak v domácích podmínkách je velmi jednoduché. Důležitým základem však jsou kvalitní suroviny.

BUDETE POTŘEBOVAT:

hovězí vysoký roštěnec

čerstvé bylinky – např. rozmarýn

kostku másla

černý a zelený pepř

cibuli, papriku

smetanu na vaření

hovězí vývar

brambory na kaši

mléko

POSTUP:

Steak připravujte na kvalitní pánvi. Nám se osvědčila pánev značky Woll z e-shopu DenisHenry.cz. Má skvělý povrch, je z titanu a je vhodná i do trouby, což je na přípravu steaku naprosto ideální.

Steak vyndejte předem ať má pokojovou teplotu. Poté si do rukou kápněte olej a maso jím promasírujte. Vložte na rozpálenou pánev a opékejte na nejvyšší stupeň z každé strany cca 3 minuty. Poté přidejte čerstvé bylinky a máslo a vložte do předehřáté trouby (180 °C) a pečte ještě 5-7 minut (podle toho, jak máte steak rádi). Zde skvěle využijete zmiňovanou pánev, protože má odnímatelnou rukojeť a jednoduše ji vložíte do trouby k dopečení. Vyndejte steak z trouby, osolte a opepřete.

Brambory si připravte předem. Uvařte je a vyšlehejte s mlékem a trochou másla do kaše. Důležité je mít správný druh brambor.

A v neposlední řadě si připravte omáčku. My jsme tentokrát zaimprovizovali a vytvořili omáčku se zeleným pepřem a paprikou. Papriku s cibulí nakrájejte na malé kousky a na troše oleje orestujte. Poté přiklopte a nechte dusit doměkka. Přidejte smetanu a zelený pepř, osolte a ještě chvilku provařte. Poté rozmixujte a pokud máte rádi celé kousky pepře, přidejte ještě do hotové omáčky pár kuliček zeleného pepře.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*