Dneska vám sem šoupnu po dlouhé době jeden recept – na čínu podle mojí mamky (recept vlastně původně od dědy👨🏻🦳), na kterou se vždycky těším🖤.
Budete na ni potřebovat:
* ¼ kg masa, většinou dáváme krůtí nebo vepřové
* 5 cibulí
* 6-8 paprik (nebo mraženou čínskou směs)
* 1-2 sklenice Kunovjanky
* houby
Na nálev:
* 2 lžíce magi
* 3 lžíce sojové omáčky
* 4 lžíce worcesteru
* 1 vejce
* 2 lžičky solamylu
(Cca, nebo prostě podle chuti💁🏻♀️).
Postup:
Maso nakrájejte na nudličky, promíchejte s cibulí, pokapejte olejem a nechte odležet. Rozehřejte 1 lžíci sádla nebo oleje, zpěňte na něm sladkou papriku (pozor, aby se nepřipálila!) a ihned přidejte maso s cibulí a koření (pepř, chilli, kari), 1 lžíci vína, cukr a sůl. Chvíli opékejte a potom podlejte vodou a nechte podusit. Přidejte zeleninu, Kunovjanku a namočené houby až později. Ke konci přidejte nálev, povařte a dochuťte.
No a dáváme si k tomu rýži (překvapivě). Někdy klasiku, někdy třeba neloupanou jako tady na fotce, která obsahuje víc vlákniny🙌🏻.