Pečené brambory s masem a žampiony

Dneska pro vás mám recept na takové běžnější, ale strašně moc dobré jídlo – pečené brambory s restovanými žampiony (<3) a masem. Nezní a ani nevypadá to jako něco extra, ale pokud recept vyzkoušíte, zaručuju že vám bude chutnat 🙂

Potřebujete

  • kuřecí prsní řízky
  • nové brambory
  • čerstvé žampiony
  • cibuli
  • řepkový olej
  • koření: kari, sladkou papriku, grilovací koření, sůl, pepř, rozmarýn, oregano

 

Postup

  1. Brambory opláchněte a i se slupkou nakrájejte na tenčí plátky a vyskládejte na plech s pečícím papírem. Okořeňte kari, sladkou paprikou, trochou pepře a soli, případně oreganem nebo rozmarýnem (stačí trošičku). Zakápněte olejem a vložte plech do trouby na 200°C, zhruba na 20 minut. V polovině doby pečení brambory trošku podlejte.
  2. Maso lehce okořeňte např. grilovacím kořením a můžete jej buď přidat k bramborám a nebo opéct zvlášť na pánvi.
  3. Žampiony řádně omyjte a nakrájejte na malé kousky či kostičky. Taktéž nakrájejte cibuli a na rozehřátou pánev s řepkovým olejem dejte nejprve zesklovatět cibulku a poté přidejte žampiony, okořeňte notnou dávkou grilovacího koření, případně i solí pokud ji grilovací směs již neobsahuje a restujte cca 10 minut.

Osobně žampiony na tento způsob uplně zbožňuju a všem, kterým jsem je takto připravila hrozně moc chutnaly. Tak snad budou i vám – dobrou chuť! 🙂

PS: to červené na fotce je chutney, taky moc dobrá věc, ale recept bohužel neznám 🙂

UložitUložit

One Comment

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*