RECEPT: Veganské brownies & blondies

Včera jsme měly takovou menší oslavu a tak jsme se v pátek s kamarádkou/spolužačkou rozhodly udělat nějaké to zdravé občerstvení. Inspirovaly jsme se u Chocolate Covered Katie a zvolily zdravou verzi populárních BrowniesVýsledek byl ohromnej, takže jsme upatlaly ještě Blondies! A ty byly naprosto bezkonkurenční.

Přípravu možná někteří z vás viděli na InstaStories, no a teď přišel na řadu recept!

black-bean-brownie-recipe

fazolové brownies (vegan):
  • 1 plechovka (tetrapak) tmavých fazolí (230g po scezení)
  • 2 a více lžic kakaového prášku
  • ½ hrnku instantních ovesných vloček
  • špetka soli
  • ⅓ hrnku medu (nebo jiného syrupu)
  • ¼ hrnku kokosového nebo jiného rostlinného oleje
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • troška rostlinného mléka
  • volitelně špetka vanilky (my jsme nedali, protože jsme ji neměli)

 

img_0373jpg

postup:

Fazole scedíme a pořádně propláchneme. Poté všechny ingredience smícháme v mixéru a vylijeme těsto do formy. Pečeme 15 – 20 minut na cca 160°. Necháme vychladnout a umístíme do ledničky (nejlépe přes noc, těsto pak krásně zvláční).

img_0376jpg

fazolové blondies (VEGAN):
  • 1 plechovka (tetrapak) bílých fazolí (230g po scezení)
  • ½ hrnku instantních ovesných vloček
  • 1 banán
  • špetka soli
  • ⅓ hrnku medu (nebo jiného syrupu)
  • ¼ hrnku kokosového oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • cca 100ml ovesného (nebo jiného rostlinného) mléka
  • vanilkový cukr
  • 85% hořká čokoláda, nasekaná na kousky
  • strouhaný kokos
  • 2 lžíce kokosového prášku (nemusí být, vím že není lehké ho u nás sehnat)

img_0377jpg

img_0386jpg

img_0394jpg-kopie

Ještě vám sem hodím celé InstaStory, jelikož už není možné jej vidět u mě na účtu:

img_0371jpg img_0388jpg img_0389jpg img_0392jpg img_0393jpg img_0395jpg
(Původně byly i videa, ale ty mi sem holt nejdou nahrát) 😀

Takže tak. Zkoušeli jste někdy zdravější verzi brownies (nebo blondies)? Jak jej děláte? 🙂 Určitě bych chtěla zkusit další verze a vyladit recept. Budu ráda, když se pochlubíte! 🙂

Vaše,
K.

 

.

 

Leave a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*