Dhal kořeněný Srí Lankou

Když jsme se vrátili ze Srí Lanky, nemohli jsme už kari ani vidět. ? Ale asi to z nás už opadlo, protože dneska jsem dělala tuhle dobrotu.
Červenou čočku se zeleninou na kari dělám běžně, ale tentokrát jsem trošku vyměnila přísady a použila jsem koření a kokosové mléko, které jsme si dovezli. A musím říct, že to byla fakt pecka!

_MG_5158
Nevypadá to zrovna vábně, ale chutná to skvěle! Přísahám!

ingredience:
  • cibule
  • kořen petržele
  • mrkev
  • brambory
  • rajčata
  • červená čočka
  • kokosové mléko (já použila to, které jsme si přivezli ze Srí Lanky, ale určitě to bude fungovat i s kokosovým krémem koupeným u nás) 🙂
  • k-o-ř-e-n-í ! to je v tomhle pokrmu základ, protože udělá typickou vůni a chuť. Já jsem použila opět koření, které jsme si přivezli a musím říct, že hlavně u kari koření se to s tím, které koupíte běžně u nás v supermarketech vůbec nedá srovnávat. Kari z Asie má totiž docela odlišnou vůni a chuť od toho v České republice. Ale samozřejmě dřív jsem dělávala tento recept s naším kari a taky byl moc dobrý!Z koření budete tedy potřebovat: kari, špetku chilli (zbytek jsem dala až k hotovému pokrmu, aby si každý mohl okořenit tak, jak mu to chutná), zázvor (nejlépe čerstvý), bobkový list, sůl, pepř, sušený česnek. Samozřejmě pokud vám nějaké koření chutná, klidně jej do receptu přidejte (a dejte mi vědět do komentářů třeba vaše variace na tento pokrm! Budu ráda) a nebo uberte z mých.
    Hlavní je v tomto receptu kari, kokosové mléko, bobkový list a zázvor.

 

postup:

V hrnci rozpalte olej. Na mírném ohni začněte opékat nakrájenou cibulku a postupně přidávejte ostatní zeleninu nakrájenou na malé kousky. Okořeňte a nechte tak 5 minut restovat. Poté přidejte hrnek červené čočky a zalijte 2-3 hrnky vody. Přidejte sůl a bobkový list a vařte pozvolna asi 20minut dokud čočka nenabobtná a nenasákne všechnu vodu. Občasně míchejte, aby se vám směs nepřipálila.

Tak. Vyzkoušíte? 🙂 Je to jednoduché. Dejte mi vědět do komentářů jak se vám povedlo a zda vám chutnalo!

Vaše,
K.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*