Banánový chlebíček

Banánový chlebíček je takový hit fitness instagramů, který už tu s námi nějaký ten pátek je. Takže je vlastně docela ostuda, že já jsem jej vyzkoušela teprve podruhé 😀 Poprvé to bylo už před 5 lety a vůbec se mi nepovedl (děsně se srazil). Tentokrát jsem vsadila na recept od kolegyňky Terky Havlínové a povedl se moc! Malinko jsem si upravila poměry, aby se mi těsto zdálo, tak si recept jdu zvěčnit tady na blogísek, ať se k němu nejen já mohu vracet 🙂 

potřebujete

  • 2-3 zralé (klidně přezrálé) banány (rozmačkané)
  • 1 vejce
  • 50ml mléka
  • 100g bílého jogurtu
  • 30ml čekankového nebo jiného sirupu (já použila datlový, protože jsme ho měli zrovna doma, ale lepší je čekankový)
  • 35ml slunečnicového oleje
  • 30g proteinu (já dala čokoládový)
  • 120g ovesných vloček rozmixovaných na hrubší mouku
  • 120g špaldové celozrnné hladké mouky (odhadem)
  • 1 lžičku sody bikarbóny
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1 lžičku perníkového koření

Všechny suroviny si předem připravte a nechte stát cca hodinu, aby měly stejnou (pokojovou) teplotu. Poměry upravte tak, aby se vám vytvořilo husté těsto. Smíchejte sypkou část a mokrou část zvlášť a pak vše dohromady. Kdo můžete ořechy, klidně do těsta pár naházejte. Klikněte na https://22bet-cz.com/ a získejte exkluzivní bonusy

Pečte v ideálně v silikonové formě (chlebík se pak krásně vyklopí, já jsem tedy pro jistotu ještě trošku vystříkala olejem ve spreji). Troubu předehřejte na 180°C a pečte 35-40minut.

 

 

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*