Tip na snídani: Mugcake

Kdo dneska nezná “mugcake”? Asi už jen málokdo. Jednu dobu to totiž býval fakt velký boom. Ale! V čem je koláč z hrnečku aneb mugcake tak fajn?

  • Je to rychlovka hotová za pár minut.
  • Uspokojí chuť na sladké.
  • Je to plnohodnotné jídlo s dostatkem sacharidů, vlákniny, bílkovin i tuků.

Takže proč to nezkusit?
Verzí na mugcake je mnoho a fantazii se meze nekladou. Doporučuji abyste obsáhli všechny výše zmíněné živiny:

sacharidy a vláknina: základem jsou ovesné vločky, ale mohou být jakékoliv, třeba i rýžové, jáhlové, pohankové, amarantové… jaké chcete. Doporučuji přidat ovoce pro oslazení, nejlépe banán, protože má ideální konzistenci i sladivost. Pokud by to bylo na vás přecijenom málo sladké, můžete si přidat sirup nebo sladidlo (např. čekankový sirup nebo stevii), ale podle mně je banán dostatečný 🙂

bílkoviny: stačí přidat jedno vajíčko! Kdo chce, může zkusit jogurt, protein nebo trochu mléka. Na přelití potom může skvěle posloužit třeba rozmixovaný sladký šmakoun.

tuky: pokud nejste alergici, k mugcaku se skvěle hodí ořechové máslo <3 Přidat ale můžete třeba i strouhaný kokos, nebo cokoliv jiného, co vás napadne.

TIP: A pokud chcete přidat trochu více vlákniny nebo nemůžete vejce, zkuste nabobtnat chia semínka!

A jak dělám mugcake většinou já?

Potřebujete

  • 55g ovesných vloček
  • 140g mléka
  • 1 vejce
  • cca 70g banánu
  • ořechové máslo nebo jogurt na přelití

Postup

  1. Smícháme všechny ingredience (kromě těch, které chceme na přelití) a rozmixujeme.
  2. Nalijeme směs do hrnečku tak, aby nám ještě zbyly cca 2cm pod okraj.
  3. Dáme na několik minut do mikrovlnky (čas se liší od typu mikrovlnky). Pozor ať vám mugcake “nevybuchne”.
  4. Vyklopíme a přelijeme čím chceme, např. rozmixovaným šmakounem nebo ořechovým máslem.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*