#MYŠLENKY: Přestaňme se hnát za štěstím

…protože čím víc se za ním ženeme, tím víc nám uniká.

Přemýšleli jste někdy proč se ten pocit pořád nějak nedostavuje? A když už ano, tak jen na chvilinku? Určitě ano. Nevím jak vy, ale já mám pocit, že žijeme v pořádný iluzi. Spěcháme, pořád někam spěcháme, nemáme dost. Něčeho dosáhneme a ani si to neužijeme, protože už chceme zase něco jiného. Je to začarovaný kruh, ale jak z něho ven?

girl-blowing-blowballdandelion-picjumbo-com

Materiální věci ztrácejí význam. Ano, potřebujeme je, ale nesmíme na nich lpět. Na čem tedy doopravdy záleží? Na tom štěstí, za kterým se všichni ženeme? Vlastně ano, ale… Má to taky háček. Nesmíme na něm lpět stejně tak jako na materiálnu. Protože pak to celé ztrácí význam… Zkuste se někdy zastavit. Uvědomit si přítomný okamžik a prožít ho. Na čem záleží? Vše na čem záleží je tady a teď. Když si tohle uvědomíte, zjistíte, že máte neuvěřitelnou svobodu. Vždyť přeci tady a teď můžete udělat COKOLIV. Nemusí to být nic velkého, někdy je těžké dosáhnout i malinkaté změny, ale začněte postupně. Pomaloučku…

Nespěchejte, prožívejte více to, co žijete právě teď, soustřeďte se na sebe, na vaše pocity,…nezabývejte se zbytečnostmi, soustřeďte svou pozornost tam, kam vás to táhne, tam, kam ji chcete směřovat. Rozhlížejte se více kolem sebe. Vidíte tu krásu? Je všude kolem.

Zpomalte trošku, nežeňte se tolik dopředu, ale užívejte si více přítomnost. Protože právě tak utváříte svůj život, který se skládá z mnoha útržků prožitých přítomností, které dohromady tvoří celek.

Ne včera, ne zítra, ale DNES. Žij.

UložitUložit

UložitUložit

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*